Biträdande rektor


januari 10, 2019 2:55 e m av Caroline Bondesson

Varmt välkomna tillbaka till en ny termin. Vi hoppas att ni alla har haft en trevlig ledighet.

För att öka min och mina rektorskollegors närvaro i verksamheten har vi från och med denna termin utökat rektorsgruppen med en tillförordnad biträdande rektor för åk 4 och 5.

Genom att vi förstärker rektorsgruppen kommer vi att kunna vara mer närvarande i verksamheten för att stödja personalen och därmed öka tryggheten, studieron och studieresultaten.

Jag kan med glädje presentera Palmina Pepelar som ny tillförordnad rektor för åk 4 och 5. Palmina arbetar idag som engelskalärare för åk 5 och har sedan 2013 varit arbetslagsledare för mellanstadiet. Palmina kommer fortsätta att undervisa åk 5 vid sidan av sitt rektorsuppdrag.

Camilla kommer fortsättningsvis att arbeta med FSK-år 3 samt fritidshemmet och Charlotte kommer att fortsätta vara biträdande rektor för åk 6-9.

Återigen, varmt välkommna tillbaka till en ny termin på Västerholm. Tillsammans blir vi en ännu bättre skola! 

Bästa hälsningar

Joakim Steinholtz
Skolinspektionen besöker Västerholm 27-30 november


november 19, 2018 1:07 e m av Caroline Bondesson
Nätverk Ung Talang


oktober 22, 2018 3:45 e m av Caroline Bondesson

Vi har nu glädjen att berätta att 17 elever på högstadiet är antagna till att vara med i pilotprojektet med Handelshögskolan där studiebegåvade och studiemotiverade elever får möjlighet till att utvecklas mer. De elever som har varit intresserade av att delta i projektet har blivit intervjuade och utfört ett begåvningstest. Målet med projektet är bl.a att introducera eleverna i ett nätverk bestående av universitet, högskolor, arbetsgivare och ideella organisationer. Nätverket kan erbjuda eleverna mentorer, läxhjälp, hjälpa till med att söka sommarjobb och mycket mera. Syftet är att ungdomar från utsatta områden ska ges liknande förutsättningar till utbildning och karriär som andra.

 

På höstlovet kommer eleverna att starta upp med en höstlovsskola mellan den 29 oktober till den 1 november (måndag-torsdag). Varje morgon kommer de att träffas på Swedish House of Finance som ligger på Drottninggatan. Under veckan kommer eleverna att delta i teambuildning-övningar med handledning av utbildare från försvarsmakten, besöka Handelshögskolan för att träffa studenter, samt delta i en föreläsning om minnesträning av en professor som sitter med i Nobelstiftelsen och mycket mer. Vi ser fram emot att följa våra elever och detta projekt.

 

Vi är mycket stolta över våra elever och vi önskar att de kan bli fina och bra förebilder för andra elever på vår skola!

 
Vi söker PRAO-platser


oktober 18, 2018 2:12 e m av Caroline Bondesson

Bästa arbetsgivare,

 

Kan ni hjälpa oss?

 

Sedan 1 juli 2018 är det obligatoriskt med praktisk yrkeslivsorientering (Prao) i grundskolan. Prao syftar till att eleverna ska få en inblick i arbetslivet och förutsättningar att göra välgrundade val av fortsatta studier och yrkesinriktning.

 

Vi söker nu efter arbetsplatser som har möjlighet att ta emot framtidens medborgare. Genom att ta emot en elev har ni möjlighet att ge en positiv bild av er arbetsplats och i arbetslivet. Det kan vara så att ni hjälper en elev som ännu inte bestämt sig för sitt gymnasieval och efter Prao motiveras att göra de ansträngningar som krävs för att komma in på det program/den skola man helst vill. Vem vet, kanske är eleverna som går i skolan just nu lösningen på framtida rekryteringsproblem?

 

Våra elever i årskurs 8 och 9 ska under våren 2019 ha en praovecka var.

Årskurs 8, delas upp i två grupper och ska ha sin prao under vecka 14 och 15.

Årskurs 9, delas upp i två grupper och ska ha sin prao under vecka 7 och 8.

 

Om ni har möjlighet att ta emot en eller flera elever i en eller flera perioder eller vill ha mer information, maila till caroline.bondesson@vasterholm.se eller ring på 073-7265222 så kontaktar vi er.

 

Vänliga hälsningar

 

Ledningen på Västerholm

 

 
Vi byter plattform


augusti 23, 2018 10:04 f m av Caroline Bondesson

Sedan skolstart har Västerholm bytt till Skolplattformen som ska ersätta både Adela och Unikum. Fördelen med det nya systemet är att det är mer överskådligt och användarvänligt. Det har en funktionell app där du bland annat direkt kan sjukanmäla ditt/dina barn, se ditt/dina barns schema, närvaro, få meddelanden från skolan, betyg och bedömningar och mycket mer.

Nedan bifogas instruktioner om systemets funktioner, de finns att läsa på svenska, arabiska, engelska, spanska och turkiska.

 

APP Skolplattformen Arabiska APP Skolplattformen Engelska APP Skolplattformen Spanska App Skolplattformen Svenska APP Skolplattformen Turkiska WEBB Skolplattformen Arabiska WEBB Skolplattformen Engelska WEBB Skolplattformen Spanska WEBB Skolplattformen Svenska WEBB Skolplattformen Turkiska
SKOLSTART HT18


augusti 8, 2018 8:53 f m av Emelie Bondesson

Hej på er alla elever och föräldrar!

Hoppas att ni har haft en fin sommar och att ni är laddade på att komma tillbaka till skolan igen!

Skolstart sker måndagen den 20 Augusti.

Alla nya elever på skolan börjar klockan 08.30, och samlas på expeditionen.

Alla gamla elever och förskoleklass börjar klockan 09.00.

Njut av resten av lovet, så ses vi snart!
Skolstart


augusti 2, 2018 12:41 e m av Caroline Bondesson

Än är inte sommarlovet slut, vi hoppas att ni har det fantastiskt i sommarvärmen!

 

Skolan startar måndagen den 20 augusti enligt följande: 

  • Nya elever börjar klockan 8.30 och samlas vid expeditionen där ni kommer att träffa era mentorer/klasslärare. 
  • Elever som ska börja Förskoleklass börjar klockan 9, ni samlas på lågstadiets skolgård.
  • Elever som har gått hos oss föregående termin börjar klockan 9 i sin hemvist. 

 

För frågor kan ni maila kontakt@vasterholm.se eller ringa växeln 08-556 47 800. 

 

Välkomna tillbaka

 

Västerholm 

 
Nominerade till Årets Skolrestaurang 2018


juni 4, 2018 10:15 f m av Emelie Bondesson

För tredje året i rad är vi nominerade till Årets Skolrestaurang i White Guide Junior!

Det innebär att vi är en av de 30 bästa skolrestaurangerna i landet, och den bästa i Stockholms kommun!

Från White Guides hemsida:

WHITE GUIDE JUNIOR & WHITE GUIDE SENIOR

Syftet med White Guide Junior och White Guide Senior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Vi premierar helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna och delar därför ut pris i totalt 13 kategorier. ”
ÖPPET HUS 19 MAJ KL 11-15


april 25, 2018 1:27 e m av Emelie Bondesson
Satsning på studiemotiverade elever


april 19, 2018 11:56 f m av Caroline Bondesson

Västerholm kommer att medverka i ett pilotprojekt tillsammans med Handelshögskolan under läsåret 2018/2019. Redan nu mjukstartar vi med att fånga upp studiebegåvade och motiverade elever. Målet med projektet är att stötta ungdomar i sina studier genom att introducera eleverna i ett nätverk bestående av universitet, högskolor, arbetsgivare och ideella organisationer. Nätverket kan erbjuda eleverna mentorer, läxhjälp, hjälpa till med att söka sommarjobb och mycket mera.

Syftet är att ungdomar från utsatta områden ska ges liknande förutsättningar till utbildning och karriär som andra.

 

Genom projektet vill vi:

  • bredda rekryteringen till högskola/universitet
  • tillvarata talanger
  • öka mångfalden i svenskt näringsliv, förvaltning och akademi
  • öka svensk konkurrenskraft
  • bidra till en inkluderande samhällsutveckling
  • skapa förebilder som visa på alternativ till arbetslöshet och kriminalitet