Nominerade till Årets Skolrestaurang 2018


juni 4, 2018 10:15 f m av Emelie Bondesson

För tredje året i rad är vi nominerade till Årets Skolrestaurang i White Guide Junior!

Det innebär att vi är en av de 30 bästa skolrestaurangerna i landet, och den bästa i Stockholms kommun!

Från White Guides hemsida:

WHITE GUIDE JUNIOR & WHITE GUIDE SENIOR

Syftet med White Guide Junior och White Guide Senior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Vi premierar helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna och delar därför ut pris i totalt 13 kategorier. ”
ÖPPET HUS 19 MAJ KL 11-15


april 25, 2018 1:27 e m av Emelie Bondesson
Satsning på studiemotiverade elever


april 19, 2018 11:56 f m av Caroline Bondesson

Västerholm kommer att medverka i ett pilotprojekt tillsammans med Handelshögskolan under läsåret 2018/2019. Redan nu mjukstartar vi med att fånga upp studiebegåvade och motiverade elever. Målet med projektet är att stötta ungdomar i sina studier genom att introducera eleverna i ett nätverk bestående av universitet, högskolor, arbetsgivare och ideella organisationer. Nätverket kan erbjuda eleverna mentorer, läxhjälp, hjälpa till med att söka sommarjobb och mycket mera.

Syftet är att ungdomar från utsatta områden ska ges liknande förutsättningar till utbildning och karriär som andra.

 

Genom projektet vill vi:

  • bredda rekryteringen till högskola/universitet
  • tillvarata talanger
  • öka mångfalden i svenskt näringsliv, förvaltning och akademi
  • öka svensk konkurrenskraft
  • bidra till en inkluderande samhällsutveckling
  • skapa förebilder som visa på alternativ till arbetslöshet och kriminalitet

 

 

 
Nu är det dags att söka skola inför höstterminen 2018


januari 22, 2018 11:32 f m av Caroline Bondesson

I lördags var årets Öppet hus för förskoleklass och våra lokaler fylldes av förväntansfulla barn och vårdnadshavare som till hösten ska börja i skolan.

Vårdnadshavare måste aktivt välja skola för sina barn som ska börja i förskoleklass eller årskurs 1. Stockholm stad samordnar ansökningarna till skolorna i kommunen. Skolvalet är öppet fram 15 februari.

Vi har några lediga platser även i andra årskurser.

För ansökan och mer information se länken.
http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/Soka-skola/

​Du kan även kontakta oss direkt på kontakt@vasterholm.se eller telefonnummer 08-556 47 800.
Ny rektor på Västerholm


januari 8, 2018 1:07 e m av Emelie Bondesson

Anna Ramberg har efter sju år på skolan valt att gå vidare med sin karriär i hemstaden Gävle. Vi tackar Anna för hennes engagemang och insats för skolan!

Skolans huvudman har valt att tillsätta en ny rektor internt och det är med glädje som vi kan meddela att Joakim Steinholtz har tackat ja och påbörjat sin tjänst som rektor på vår skola.

Joakim har arbetat på skolan i 17 år som lärare, arbetslagsledare och nu senast som biträdande rektor för mellan- och högstadiet. Han genomförde den statliga rektorsutbildningen under åren 2011-2014.

Med Joakim som rektor kommer skolan fortsätta utvecklas på bästa tänkbara sätt.

Lars Bondesson

VD Västerholm
Netigate-länk till lärare på lågstadiet


november 9, 2017 10:43 f m av Emelie Bondesson

https://www.netigate.se/answer2/ 
Placering i årets White Guide Junior


oktober 5, 2017 1:31 e m av Emelie Bondesson

I år räckte det till en 21’a plats!

Domarnas motivation:

”Ett kök i ständig rörelse.

Kökschefen Björn Bondesson vilar inte på lagrarna. Varje gång vi besöker honom och hans skolrestaurang Skeppet har han filat på detaljerna. I år stänger exempelvis serveringen en halvtimme tidigare tack vare finurliga schemaändringar, vilket skapat en lugnare och ordningsammare matsalsmiljö. Dessutom har andelen ekologiska livsmedel ökat från cirka 27% till cirka 38%. Ett eget, helt vegetariskt salladsbord har också tillkommit. Som tidigare finns flera varmrätter att välja mellan. Vid vårt besök är köttfärslimpa huvudrätt och tillsammans med smakrik och färgglad ratatouille bildar den en finfin helhet. Nästan varje dag serveras också en pop up-rätt, ofta tillagad av extra fina råvaror som Björn fått för kampanjpris hos sin leverantör. Vi har turen att få smaka på en klassisk räksallad med handskalade räkor (pyntad med tomatrosor). Det ordinarie salladsbordet är generöst och innehåller bland annat matiga alternativ som bara de skulle räcka för att mätta de hungrigaste magarna. Maten och måltidssituationen på Västerholms Friskola är inte bara på topp, den är också hela tiden under utveckling mot nya ambitiösa mål.”

 
Vi är nominerade till Årets skolrestaurang 2017


augusti 23, 2017 9:57 f m av Emelie Bondesson

-”Vi jobbar konstant för att våra elever ska få en så bra måltidsupplevelse som möjligt, säger Björn från köket. Många delar måste fungera ihop för att en lunch ska upplevas positivt. 2015 placerade vi oss på 17:e plats i landet och förra året kom vi 11:a. Jag tycker vi är tillräckligt bra för att kunna avancera ytterligare på listan och målet är att vara bättre för varje gång vi tävlar. Samtidigt måste jag vara ödmjuk och stolt att vi är nominerade för tredje året i rad, konkurrensen är stenhård och många skolrestauranger är väldigt duktiga. Jag vill samtidigt lyfta fram all personal i köket som gör det möjligt att inte bara tävla i skolmat utan framför allt ge våra elever en bra upplevelse 178 dagar om året, avslutar en glad kökschef”.
”White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer HELHETEN. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna”.
Finalen avgörs i september i Göteborg.