Måltiden ska vara en källa till glädje, ge inspiration och vara en trevlig stund och avkoppling från det övriga skolarbetet




- Restaurang Skeppet


MATSEDEL

Kostpolicy


Vår kostpolicy ligger till grund för vår verksamhet. Dokumentet ska vara till hjälp för våra gäster, deras föräldrar, medarbetare och pedagoger. Verksamhetens högst prioriterade mål är att följa de lagar och riktlinjer som kontrollerar och styr vår verksamhet, skollagen, arbetsmiljölagen och livsmedelslagen. Skollagen reglerar att maten ska vara avgiftsfri och näringsriktig. Innebörden av begreppet näringsriktig styrs av bland annat livsmedelsverkets riktlinjer som vi följer.

Ett lika högt prioriterat mål är att servera säker mat. Alla våra gäster ska känna sig säkra med att vi arbetar med god livsmedelshygien och noga följer alla bestämmelser som finns på området. Under begreppet säker mat sorterar även den allergikost vi har på skolan. Våra allergiska barn ska känna sig helt säkra på att rätt råvaror används till just deras mat.

I så lång utsträckning som möjligt ska gästen vara i fokus. Det ska alltid finnas ett vegetariskt alternativ till lunch som är tillgängligt för samtliga gäster. Matlagningsmetoder och livsmedel som bidrar till en hälsosammare mat ska prioriteras. Säsongsanpassad meny och KRAV-märkta råvaror ska prioriteras enligt särskilda uppsatta mål. Tiden mellan tillagning och servering ska vara så kort som möjligt för att bevara näringsinnehåll och smak. Varje dag ska ett varierat salladsbord med minst sju komponenter finnas. Vidare ska det dagligen finnas D-vitaminberikad mjölk samt knäckebröd och två olika sorters smör/margarin.

Tillsammans skapar vi en trygg och social gemenskap i matsalen



Björn Bondesson

Kökschef

Denise Drott

Köksmästare

Abeba Tesfai

Kock

Våra mål

Som vi ständigt eftersträvar


MATSEDEL

23 januari, 2018
  • Fiskgratäng med vitvinsås & sparris - Gratinerad sparris - frukt

24 januari, 2018
  • Krovgryta med äpple - vegetarisk korvgryta med äpple

25 januari, 2018
  • Falafel med myntayoghurt - frukt

26 januari, 2018
  • Pyttipanna med rödbetor & stekt ägg - Rotfruktspytt med rödbetor & stekt ägg

29 januari, 2018
  • Önskevecka

30 januari, 2018
  • Önskevecka

31 januari, 2018
  • Önskevecka

1 februari, 2018
  • Önskevecka

2 februari, 2018
  • Önskevecka

5 februari, 2018
  • Apelsinkyckling med ris - Tofu med apelsinsås, ris

6 februari, 2018
  • Ugnsstekt lax med kall citronsås - Morotspaj - frukt

7 februari, 2018
  • Broccolisoppa - spenatsoppa med ägghalva

8 februari, 2018
  • Högrev med bönor, vitlök & paprika - Blandade bönor med vitlök & paprika - frukt

9 februari, 2018
  • Pasta Carbonnara - Sojaböns Carbonnara

12 februari, 2018
  • Potatisbullar med stekt kalkon & lingonsylt - Potatisbullar med lingonsylt

13 februari, 2018
  • Tonfisk med oliver & tomat - tomatsås med oliver - frukt

14 februari, 2018
  • Stekt ris med grönsaker

15 februari, 2018
  • Stekt kycklingfile med klyftpotatis & spenataioli - stekt quornfile med klyftpotatis & spenataioli - frukt

16 februari, 2018
  • Köttfärssås med spaghetti - Vegetarisk pastasås med spaghetti

19 februari, 2018
  • Biffstroganoff med ris - quornstroganoff med ris

20 februari, 2018
  • Fiskgryta med kokt potatis - Gryta med bönor & paprika - frukt

21 februari, 2018
  • Raggmunk med rårörda lingon

22 februari, 2018
  • Minestronesoppa - vegetarisk minestronesoppa