Måltiden ska vara en källa till glädje, ge inspiration och vara en trevlig stund och avkoppling från det övriga skolarbetet




- Restaurang Skeppet


MATSEDEL

Kostpolicy


Vår kostpolicy ligger till grund för vår verksamhet. Dokumentet ska vara till hjälp för våra gäster, deras föräldrar, medarbetare och pedagoger. Verksamhetens högst prioriterade mål är att följa de lagar och riktlinjer som kontrollerar och styr vår verksamhet, skollagen, arbetsmiljölagen och livsmedelslagen. Skollagen reglerar att maten ska vara avgiftsfri och näringsriktig. Innebörden av begreppet näringsriktig styrs av bland annat livsmedelsverkets riktlinjer som vi följer.

Ett lika högt prioriterat mål är att servera säker mat. Alla våra gäster ska känna sig säkra med att vi arbetar med god livsmedelshygien och noga följer alla bestämmelser som finns på området. Under begreppet säker mat sorterar även den allergikost vi har på skolan. Våra allergiska barn ska känna sig helt säkra på att rätt råvaror används till just deras mat.

I så lång utsträckning som möjligt ska gästen vara i fokus. Det ska alltid finnas ett vegetariskt alternativ till lunch som är tillgängligt för samtliga gäster. Matlagningsmetoder och livsmedel som bidrar till en hälsosammare mat ska prioriteras. Säsongsanpassad meny och KRAV-märkta råvaror ska prioriteras enligt särskilda uppsatta mål. Tiden mellan tillagning och servering ska vara så kort som möjligt för att bevara näringsinnehåll och smak. Varje dag ska ett varierat salladsbord med minst sju komponenter finnas. Vidare ska det dagligen finnas D-vitaminberikad mjölk samt knäckebröd och två olika sorters smör/margarin.

Tillsammans skapar vi en trygg och social gemenskap i matsalen



Björn Bondesson

Kökschef

Denise Drott

Köksmästare

Abeba Tesfai

Kock

Våra mål

Som vi ständigt eftersträvar


MATSEDEL

21 januari, 2020
  • Panerad fisk med remouladsås serveras med kokt potatis Veg - Linsbiffar med grönkål serveras med remouladsås och kokt potatis

22 januari, 2020
  • Oreganokyckling serveras med pasta Veg - Sojabites i oreganosås serveras med pasta

23 januari, 2020
  • Kikärtsgryta med kokos och tomat serveras med ris

24 januari, 2020
  • Tacobuffé Veg - Tacobuffé på sojafärs

27 januari, 2020
  • Medelhavskyckling serveras med bulgur Veg - Ugnsgratinerad aubergine med svamp

28 januari, 2020
  • Torsk med dillsås serveras med kokt potatis Veg - Quornfile med dillsås serveras med kokt potatis

29 januari, 2020
  • Potatis & Purjolökssoppa serveras med mjukt bröd

31 januari, 2020
  • Vegetarisk tomat & basilikagryta serveras med ris

3 februari, 2020
  • Varmkorv med gurkmajonnäs och picklad rödlök serveras med potatismos Veg -Sojavarmkorv med gurkmajonnäs och picklad rödlök serveras med potatismos

4 februari, 2020
  • Fisk med frasigt täcke serveras med rhode islandsås och ris Veg - Frasbakat quorn serveras med rhode islandsås och ris

5 februari, 2020
  • Hamburgare med bröd & tillbehör Veg - Vegoburgare med bröd & tillbehör

6 februari, 2020
  • Pasta med soltorkade tomater och spenat

7 februari, 2020
  • Parmasanbakad kycklingfilé med ratatouille och rostad potatis Veg - Vegobiff med ratatouille och rostad potatis

10 februari, 2020
  • Köttbullar med potatismos, brunsås och lingon Veg - Vegobullar med potatismos, brunsås och lingon

11 februari, 2020
  • Laxpasta Veg - Sojabönspasta

12 februari, 2020
  • Broccolisoppa och majssoppa serveras med mjukt bröd

13 februari, 2020
  • Gulaschgryta serveras med ris och gräddfil Veg - Timjansdoftande vegogryta serveras med ris och gräddfil

14 februari, 2020
  • Citronkyckling serveras med bulgur Veg - Citronquorn serveras med bulgur

17 februari, 2020
  • Belugabolognese med spaghetti

18 februari, 2020
  • Fisk med hummersås serveras med kokt potatis Veg - Omelett med grönsaksragu

19 februari, 2020
  • Tahigryta med kyckling serveras med ris Veg - Thaigryta med tofu serveras med ris

20 februari, 2020
  • Grönkålssoppa med ägg och paprikasoppa serveras med mjukt bröd

MILJÖPOLICY