Måltiden ska vara en källa till glädje, ge inspiration och vara en trevlig stund och avkoppling från det övriga skolarbetet




- Restaurang Skeppet


MATSEDEL

Kostpolicy


Vår kostpolicy ligger till grund för vår verksamhet. Dokumentet ska vara till hjälp för våra gäster, deras föräldrar, medarbetare och pedagoger. Verksamhetens högst prioriterade mål är att följa de lagar och riktlinjer som kontrollerar och styr vår verksamhet, skollagen, arbetsmiljölagen och livsmedelslagen. Skollagen reglerar att maten ska vara avgiftsfri och näringsriktig. Innebörden av begreppet näringsriktig styrs av bland annat livsmedelsverkets riktlinjer som vi följer.

Ett lika högt prioriterat mål är att servera säker mat. Alla våra gäster ska känna sig säkra med att vi arbetar med god livsmedelshygien och noga följer alla bestämmelser som finns på området. Under begreppet säker mat sorterar även den allergikost vi har på skolan. Våra allergiska barn ska känna sig helt säkra på att rätt råvaror används till just deras mat.

I så lång utsträckning som möjligt ska gästen vara i fokus. Det ska alltid finnas ett vegetariskt alternativ till lunch som är tillgängligt för samtliga gäster. Matlagningsmetoder och livsmedel som bidrar till en hälsosammare mat ska prioriteras. Säsongsanpassad meny och KRAV-märkta råvaror ska prioriteras enligt särskilda uppsatta mål. Tiden mellan tillagning och servering ska vara så kort som möjligt för att bevara näringsinnehåll och smak. Varje dag ska ett varierat salladsbord med minst sju komponenter finnas. Vidare ska det dagligen finnas D-vitaminberikad mjölk samt knäckebröd och två olika sorters smör/margarin.

Tillsammans skapar vi en trygg och social gemenskap i matsalen



Björn Bondesson

Kökschef

Denise Drott

Köksmästare

Abeba Tesfai

Kock

Våra mål

Som vi ständigt eftersträvar


MATSEDEL

21 januari, 2019
  • Potatisbullar med kalkon & lingon Veg - Potatisbullar med keso & lingon

22 januari, 2019
  • Panerad Fisk med remouladsås & kokt potatis Veg - Linsbiffar med grönkål serveras med remouladsås & kokt potatis

23 januari, 2019
  • Oreganokyckling serveras med pasta Veg - Sojabites i oreganosås serveras med pasta

24 januari, 2019
  • Kikärtsgryta med kokos & tomat Veg - Kikärtsgryta med kokos & tomat

25 januari, 2019
  • Tacobuffé Veg - Tacobuffé på vegofärs

28 januari, 2019
  • Medelhavskyckling serveras med bulgur Veg - Ugnsgratinerad aubergine med svamp

29 januari, 2019
  • Torsk med dillsås serveras med kokt potatis Veg - Quornfile med dillsås & kokt potatis

30 januari, 2019
  • Potatis-& purjolökssoppa serveras med bröd Veg - Potatis-&purjolökssoppa serveras med bröd

31 januari, 2019
  • Korv med rotfrukter & senapsyoghurt Veg - Rotfrukter med kidneybönor & senapsyoghurt

1 februari, 2019
  • Tomat & Basilikagryta med sojabites serveras med ris Veg - Tomat & Basilikagryta med sojabites serveras med ris

4 februari, 2019
  • Linsgryta serveras med ris Veg - Linsgryta serveras med ris

5 februari, 2019
  • Fisk med frasigt täcke & Rhode Islandsås Veg - Frasbakat quorn med Rhode Islandsås

6 februari, 2019
  • Hamburgare med bröd & tillbehör Veg - Vegoburgare med bröd & tillbehör

7 februari, 2019
  • Pasta med soltorkade tomater & spenat Veg - Pasta med soltorkade tomater & spenat

8 februari, 2019
  • Parmasanbakad kycklingfile med ratatouille och rostad potatis Veg - Vegobiff med ratatouille och rostad potatis

11 februari, 2019
  • Köttbullar med potatismos, brunsås & lingon Veg - Vegobullar med potatismos, brunsås & lingon

12 februari, 2019
  • Laxpasta Veg - Sojabönspasta

13 februari, 2019
  • Broccolisoppa/ majssoppa Veg - Broccolisoppa/majssoppa

14 februari, 2019
  • Gulaschgryta serveras med ris Veg - Broccoligratäng med vitabönor

15 februari, 2019
  • Citronkyckling serveras med bulgur Veg - Citronquorn serveras med bulgur

18 februari, 2019
  • Pasta med tomatsås Veg - Pasta med tomatsås

19 februari, 2019
  • Fisk med hummersås serveras med kokt potatis Veg - Omelett med grönsaksragu

20 februari, 2019
  • Thaigryta med kyckling Veg - Thaigryta med tofu