Måltiden ska vara en källa till glädje, ge inspiration och vara en trevlig stund och avkoppling från det övriga skolarbetet




- Restaurang Skeppet


MATSEDEL

Kostpolicy


Vår kostpolicy ligger till grund för vår verksamhet. Dokumentet ska vara till hjälp för våra gäster, deras föräldrar, medarbetare och pedagoger. Verksamhetens högst prioriterade mål är att följa de lagar och riktlinjer som kontrollerar och styr vår verksamhet, skollagen, arbetsmiljölagen och livsmedelslagen. Skollagen reglerar att maten ska vara avgiftsfri och näringsriktig. Innebörden av begreppet näringsriktig styrs av bland annat livsmedelsverkets riktlinjer som vi följer.

Ett lika högt prioriterat mål är att servera säker mat. Alla våra gäster ska känna sig säkra med att vi arbetar med god livsmedelshygien och noga följer alla bestämmelser som finns på området. Under begreppet säker mat sorterar även den allergikost vi har på skolan. Våra allergiska barn ska känna sig helt säkra på att rätt råvaror används till just deras mat.

I så lång utsträckning som möjligt ska gästen vara i fokus. Det ska alltid finnas ett vegetariskt alternativ till lunch som är tillgängligt för samtliga gäster. Matlagningsmetoder och livsmedel som bidrar till en hälsosammare mat ska prioriteras. Säsongsanpassad meny och KRAV-märkta råvaror ska prioriteras enligt särskilda uppsatta mål. Tiden mellan tillagning och servering ska vara så kort som möjligt för att bevara näringsinnehåll och smak. Varje dag ska ett varierat salladsbord med minst sju komponenter finnas. Vidare ska det dagligen finnas D-vitaminberikad mjölk samt knäckebröd och två olika sorters smör/margarin.

Tillsammans skapar vi en trygg och social gemenskap i matsalen



Björn Bondesson

Kökschef

Denise Drott

Köksmästare

Abeba Tesfai

Kock

Våra mål

Som vi ständigt eftersträvar


MATSEDEL

19 november, 2018
  • Pasta med köttbullar i tomatsås Veg: Pasta med voggobullar & tomatsås

20 november, 2018
  • Fisk med vit sås, gröna ärtor & kokt potatis Veg: Broccoligratäng med smetana serveras med kokt potatis

21 november, 2018
  • Halloumi hotpot serveras med basmati ris

22 november, 2018
  • Kyckling i grädde med champinjoner, dijonsenap & örter serveras med bulgur Veg: Quorn i grädde med champinjoner dijonsenap & örter serveras med bulgur

26 november, 2018
  • Lasagnette med linser, vitlök & tomat

27 november, 2018
  • Ugnsstekt lax med dillmajonnäs & kokt potatis Veg: Ugnsrostad rotselleri med vita bönor

28 november, 2018
  • Wookad kyckling med grönsaker & ris Veg: wookade grönsaker med sojabites & ris

29 november, 2018
  • Högrevsgryta med paprika & garam masala serveras med yoghurt & basmatiris Veg: Bönor med paprika & garam masala servers med yoghurt & basmatiris

30 november, 2018
  • Kalkon & sparrisgratäng serveras med kokt potatis Veg: Gratinerad sparris serveras med kokt potatis

3 december, 2018
  • Stekt korv med makaroner Veg: Stekt veggokrov med makaroner

4 december, 2018
  • Tonfisk med oliver & vitlök serveras med ris Veg: Bönor med oliver & vitlök serveras med ris

5 december, 2018
  • Pasta med hemmagjord pesto

6 december, 2018
  • Orientalisk kyckling med honung serveras med bulgur Veg: Orientalisk quorn med honung serveras med bulgur

7 december, 2018
  • Rostad paprikasoppa med fetaost & krutonger

10 december, 2018
  • Pannkakor med sylt

11 december, 2018
  • Fiskgryta med paprika & curry serveras med ris Veg: Sojabites med paprika & curry serveras med ris

12 december, 2018
  • Marockansk kyckling serveras med bulgur Veg: Vegetariska biffar med ratatouille serveras med bulgur

13 december, 2018
  • Risgrynsgröt med kanel

14 december, 2018
  • Köttfärssås med spaghetti Veg: Quornfärssås med spaghetti

17 december, 2018
  • Ajvar kyckling med pasta Veg: Ajvar tofu med pasta

18 december, 2018
  • Julbord