16/4: Information angående covid-19 (coronavirus)


april 16, 2020 3:01 e m av Emelie Bondesson

Västerholm följer noga händelseutvecklingen och myndigheternas rekommendationer och beslut. Vi har vidtagit åtgärder för att minska risken för smittspridning på skolan och har även beredskap för vidta ytterligare nödvändiga åtgärder.

Skolan är öppen som vanligt. Elever som går i grundskolan har skolplikt och förväntas därför vara i skolan. Folkhälsomyndigheten har i nuläget bedömt att det ur ett smittskyddsperspektiv inte finns anledning att friska elever ska stanna hemma från skolan.

För att minska risken för smittspridning vill vi att de vårdnadshavare som lämnar och hämtar sitt barn på skolan gör det utanför matsalen (morgonfritids) eller på skolgården. Där finns det  personal som möter er. Vi uppmanar samtliga vårdnadshavare och besökare att inte gå in i skolans lokaler utan att kontakta någon i personalen först (gäller ej expeditionen).

Elever eller personal som har symtom som feber, hosta och svårigheter att andas ska hålla sig hemma. Det gäller även vid lättare symtom som halsont, snuva, illamående, huvudvärk och muskel- och ledvärk. 

Om elev eller personal på skolan bor tillsammans med eller lever nära någon med bekräftad covid-19 är det mycket viktigt att ni kontaktar oss i skolledningen innan ni kommer till skolan.

Med hänsyn till sekretess och den enskildes integritet delger vi aldrig information om sjukdomstillstånd eller andra personliga förhållanden för enskilda elever eller medarbetare.  

Mer information

Är du orolig för att du, ditt barn eller någon annan anhörig kan vara smittad, kontakta 1177 Vårdguiden. På www.krisinformation.se finns ansvariga myndigheters information om coronaviruset covid-19 samlad. Här kan du också få råd om hur du pratar med ditt barn om viruset.