Information angående coronaviruset covid-19


mars 12, 2021 12:48 e m av Emelie Bondesson

Västerholm följer noga händelseutvecklingen och myndigheternas rekommendationer och beslut. Vi har vidtagit åtgärder för att minska risken för smittspridning på skolan och har även beredskap för vidta ytterligare nödvändiga åtgärder.

Under vecka 10 har Västerholm liksom övriga högstadier i Stockholm haft distansundervisning enligt rekommendationer från  smittskyddsläkaren i Stockholm. Skolan har varit öppen som vanligt för förskoleklass, årskurs 1-6 samt fritidshemmet. På måndag 15 mars välkomnar vi också alla högstadiets elever tillbaka till skolan.

För att minska risken för smittspridning vill vi att de vårdnadshavare som lämnar och hämtar sitt barn på skolan gör det utanför matsalen (morgonfritids) eller på skolgården. Där finns det  personal som möter er. Vi uppmanar samtliga vårdnadshavare och besökare att inte gå in i skolans lokaler utan att kontakta någon i personalen först. Bokade utvecklingssamtal sker enligt information från respektive elevs mentor. Huvudregeln är att de genomförs digitalt.

Elever, personal eller besökare som har symtom ska stanna hemma. Det gäller även vid lättare symtom som hosta, snuva, feber. Barn som är friska kan gå i skolan även om någon annan i familjen är sjuk förutsatt att det inte är i konstaterad covid-19. Om du är minsta tveksam rådgör med 1177. Vid konstaterad covid-19 i hushållet ska alla stanna hemma i minst en vecka. 

Inför påsklovet vecka 14 vill vi informera om att  Smittskydd Stockholm rekommenderar att om du planerar en utlandsresa så bör du stanna hemma i 7 dagar efter att du kommit åter till Sverige och provta dig på ankomstdagen och på dag 5. Detta bör ingå i planering inför eventuell utlandsresa. Rektor beslutar om ledighet. Generellt är skolan mycket restriktiv med att bevilja ledighet om det inte finns synnerliga skäl.

Vi vill också vädja om att du i möjligaste mån undviker riskmiljöer även utanför skoltid.